• 5 квітня 2024
  • 141
Драбина чи вишка-тура – що вибрати для роботи?
Драбина чи вишка-тура – що вибрати для роботи?

Вам потрібно зробити серйозну роботу на висоті, але Ви не знаєте які пристосування для цього використовувати? Як драбини, так і вишки-тури безпечні для виконання робіт на висоті, але в деяких випадках нам незрозуміло, що краще підійде. Адже від правильного вибору висотного обладнання залежить безпека та відсутність нещасних випадків. Падінню у багатьох випадках можна було б запобігти, якщо правильно підібрати та правильно використовувати (із засобами захисту від падінь) конструкції доступу на висоту.

Драбина

Часто люди вибирають для роботи драбини, тому що їх можна швидко поставити і приступати до роботи, хоча в деяких випадках доцільніше було б піднятися на платформу вишки-тури. Якщо Ви маєте виконати великий обсяг роботи, перебування на висоті буде тривалим, краще віддати перевагу вишці-турі. Вона має великий робочий майданчик із огорожею, на якому Ви зможете безпечно розташуватися разом із підручним інструментом. Драбини не призначені для того, щоб слугувати платформою для виконання великого обсягу роботи. Драбину найкраще використовувати тоді, коли час роботи не перевищує півгодини за один раз. Якщо Ви можете стійко встановити драбину на рівному місці, притулити її до стіни, працюватимете всього декілька хвилин, а не кілька годин, то драбина підходить для виконання Вашої роботи. Якщо Ваші працівники працюватимуть на драбинах, їх слід проінструктувати, як це робити безпечно. Людина, яка вже має досвід роботи на драбині, може їх навчити.

У випадку, якщо потрібно працювати на висоті тривалий час, слід розглянути використання альтернативного обладнання для доступу на висоту.

Вишка-тура

Якщо Ви розумієте, що робота на драбині небезпечна, і внизу є місце для встановлення вишки-тури, краще витратити додатковий час на монтаж вишки та працювати на платформі тури. Зрозуміло, встановлення вишки-тури вимагає часу та вміння, але якщо це необхідно для безпечної роботи, вибирайте таке обладнання. Це виправдано, оскільки знижує ризик нещасних випадків та забезпечує безпечну роботу.

Стоячи на драбині, Ви будете обмежені в рухах, оскільки сильне відхилення убік може спричинити падіння драбини. А на вишці-турі Ви зможете робити кілька кроків у бік по робочому майданчику. Конструкція вишки-тури стійка, а зафіксована стабілізаторами - безпечна навіть для роботи на великій висоті. На вишці-турі Ви зможете працювати набагато довше, ніж на драбині.

Якщо для професійної діяльності ми нерідко вирішуємо купити вишку-туру, то для особистих потреб люди частіше обирають драбину. Це пов'язано з тим, що у людей є низка сумнівів, пов'язаних із покупкою вишки-тури.

Де мені зберігати вишку-туру?

Насправді, зберігання розібраної вишки-тури не складніше, ніж зберігання 3-метрової драбини. Рами вишки-тури розміром не більше 1х1,5 м можна штабелювати в гаражі або коморі.

Чи складно монтувати вишку-туру?

Складання вишки-тури простіше, ніж Вам здається. Вишка тура купити яку можна на нашому сайті, буде доставлена Вам комплектом з кількох рам, горизонталей та діагоналей. Чітка інструкція, що додається, наочно покаже, що за чим складається. Деталі пофарбовано у різні кольори, щоб спростити монтаж. Для нарощування вишки тури у висоту Вам не знадобиться додатковий інструмент, цвяхи або болти. Вузли не надто важкі, щоб Ви могли їх піднімати та монтувати.

Багато людей думають, що вдома для виконання роботи на висоті можуть використовувати тільки драбину. Але це не так. Для тривалих робіт поза будинком краще підійде вишка-тура купити її ми пропонуємо зі знижкою, на офіційному сайті виробника, з гарантією та паспортом на продукцію.

Якщо Ви точно не знаєте, яка саме конструкція підійде для виконання Вашої роботи, зателефонуйте нам. Ми допоможемо Вам визначити відповідне обладнання для доступу на висоту. У нас у великому асортименті є як драбини, так і вишки-тури для різних видів робіт.

Пропонуємо Вам почитати статтю з блогу «Універсальні драбини – у чому їхня багатозадачність та переваги?».

Підписка на новини