• 25 квітня 2024
  • 82
Ремонт сходових маршів – які підмості потрібні
Ремонт сходових маршів – які підмості потрібні

Якщо для ремонту кімнати, коридору або іншого приміщення з рівною підлогою можна стрем'янки купити або драбини, чи невеликої висоти вишки-тури, то для ремонту сходових маршів потрібні особливі конструкції.

Які засоби доступу на висоту підходять для ремонту сходової клітини?

Враховуючи те, що доведеться встановлювати висотне обладнання на східцях, знадобиться те, що можна поставити на різнорівневих поверхнях. Стрем'янка або звичайна драбина буде нестійка на сходинках. Але є спеціальні конструкції для таких умов роботи. Ми випускаємо спеціальні підмостя Вірастар з функцією сходових маршів:

Площа настилу підмостя Мобі - 0,6х1,85 м, а підмостя Майстер - 0,6х1,5 м. В обмеженому, невеликому просторі краще підмостки купити зменшеного розміру. Але якщо східці великі, для широкого фронту робіт підійде риштовка з великим настилом - Вірастар Мобі.

Як зробити, щоб підмості стійко стояли на сходах?

При монтажі підмостя з одного боку слід встановити на одну проміжну секцію більше, причому встановити її потрібно знизу (не нарощувати вгору).

Найнижчі підмостки висотою до 2 м не підходять для роботи на сходовому марші, тому що мають лише по 1 драбині-секції з боків. А щоб отримати різні по висоті сторони риштовання, потрібні моделі вище, з 2 або 3 драбинами-стійками.

Підмосток зручний для роботи на сходових маршах тим, що надає великий майданчик для роботи. На робочому помості достатньо місця і для робітника, і для матеріалів, і інструменту. У цьому перевага використання підмостя для будівельних і ремонтних робіт.

Хоча підмості Virastar комплектуються колесами з ножним гальмом, але їх можна зняти і встановити будівельні підмостя на квадратних опорах, коли Ви плануєте працювати на східцях. Так стійкість підвищиться, а разом з нею і безпека роботи.

Помост можна навісити на будь-якій висоті, головне, щоб він був паралельний землі. Не можна встановлювати настил похило, це може призвести до падіння людей та інструментів.

Ще одним варіантом висотного обладнання для роботи на сходовому марші може стати вишка-тура, оснащена спеціальним комплектом для встановлення на сходах. 

Вишка тура Virastar КОМПАКТ і вишка-тура Вірастар ОПТИМА може дооснащуватися бічною драбиною, стяжками та п'ятами, які складають комплект для сходів. Вишка-тура стає на сходовому марші з перепадом висот 3 щаблі. З метою безпеки під п'яти підмостя і вишок-тур не можна підкладати цеглу, палиці та інші предмети.

Маючи у своєму розпорядженні відповідне обладнання для роботи на висоті, Ви зможете швидко та безпечно виконати необхідні роботи у повному обсязі.

Ми пропонуємо Вам підмостя Вірастар купити за ціною виробника.

Зателефонуйте нам, щоб дізнатися будь-яку інформацію про підмостки будівельні.

Також читайте статтю «Як зібрати будівельне підмостя Міні?».

Підписка на новини