• 23 червня 2023
  • 548
Чому будівельні риштування VIRASTAR STANDART відповідають ДСТУ?
Чому будівельні риштування VIRASTAR STANDART відповідають ДСТУ?

Будівельні риштування українського виробництва VIRASTAR STANDART відповідають вимогам ДСТУ Б В.2.8-44:2011 та ДСТУ Б В.2.8-47:2011.

ДСТУ Б В.2.8-44:2011 – це національний стандарт, який визначає, якими мають бути майданчики для будівельно-монтажних робіт. Інший норматив - ДСТУ Б В.2.8-47:2011 – стандарт, що вказує на технічні умови для стоякових риштувань.

Чому краще вибирати товари, які мають сертифікат якості?

Стандарти якості пред'являють до товарів таку планку вимог, щоб товар був безпечний для використання та мав не найменший ресурс застосування.

Яким технічним вимогам мають відповідати будівельні риштування згідно з ДСТУ?

Відповідно до ДСТУ, конструкції риштувань повинні витримувати навантаження від власної маси та тимчасові навантаження від людей, матеріалів та вітру. Також існує обмеження за вагою вхідних вузлів: маса складальних елементів, що припадає на одного робітника при ручному складанні риштувань на будівельному об'єкті, повинна бути не більше 25 кг при монтажі, що виконується на висоті.

Ще стандартом обумовлено, якою має бути поверхня елементів риштувань: сталеві конструкції мають бути погрунтовані та пофарбовані на підприємстві-виробнику.

Для спрощення складання виробник VIRASTAR фарбує вузли у певні кольори, щоб робітникам було зручніше орієнтуватися.

Дбаючи про безпеку персоналу, до стандарту включені такі умови:

  • засоби підмощування, робочий настил яких розташований на висоті 1,3 м і більше від землі або перекриття, повинні мати огорожу;
  • на металевих деталях та елементах не допускається наявність гострих кромок, задирок, тріщин, раковин, розшарування;
  • несучі елементи перильного огородження майданчиків та драбин повинні витримувати навантаження 400 Н.

Відповідно до ДСТУ Б В.2.8-47:2011, труби для виготовлення елементів риштувань повинні бути без різьбового нарізування, прямими, без вм'ятин, тріщин та інших дефектів, що порушують міцність елементів.

У стандартах також є уточнення щодо настилів:

  • дерев'яні щити настилу риштувань повинні виготовлятися із дощок хвойних порід 2-го ґатунку;
  • за погодженням із замовником риштування можуть поставлятися без щитів настилу.

Для фахівців наводиться інформація щодо міцності сталевих вузлів:

  • міцність (тимчасовий опір розриву) сталевих несучих елементів має бути в межах 370-480 МПа;
  • міцність (тимчасовий опір розриву) сталевих елементів огородження має бути в межах 360-460 МПа.

Що таке тимчасовий опір розриву?

Тимчасовий опір (межа міцності) - це напруження, що відповідає найбільшому навантаженню, яке передує руйнуванню. Іншими словами, це здатність твердого тіла чинити опір деформації або руйнуванню під дією навантаження.

Заготовки, з яких виготовляють будівельні риштування VIRASTAR, проходять вхідний контроль, де перевіряється значення міцності сталі.

Відповідно до ДСТУ, гарантійний термін експлуатації риштувань – не менше 12 місяців з дня початку експлуатації, за умови дотримання споживачем правил експлуатації, транспортування та зберігання.

Покупці, які хочуть купити будівельні риштування від виробника Вірастар, отримують офіційну гарантію на 1 рік, що відповідає нормам стандарту.

Завод VIRASTAR випускає будівельні риштування відповідно до норм ДСТУ, що свідчить про якість висотних конструкцій, їх довговічність та безпеку використання.

Якщо Ви плануєте будівельні риштування купити, простежте, щоб у комплект поставки входив паспорт з інструкцією з експлуатації.

Телефонуйте нам, щоб отримати інформацію про будівельні риштування VIRASTAR!

Бажаємо успішних покупок!

Також пропонуємо прочитати статтю Як проводиться розрахунок рамних риштувань?

Підписка на новини