• 6 вересня 2023
  • 650
Кріплення будівельних риштувань
Кріплення будівельних риштувань

Наскільки уважно Ви стежите за своїми риштуваннями з точки зору безпеки праці? «Виробник знає, що робить», — багато хто каже і довіряє своєму постачальнику. На що слід звернути увагу під час роботи з риштуваннями, щоб бути у безпеці?

На будівельних майданчиках трапялється, що будівельні риштування не були прикріплені до конструкції будівлі належним чином. Іноді кріплення навіть повністю відсутнє. І тоді ми запитуємо себе: чи справді перед початком робіт зі зведення риштувань було проведено розрахунок кріплень? Це є правилом, якщо кріплення відрізняється від того, що зазначено виробником у дозволі на будівництво риштувань. Риштування мають бути закріплені за допомогою анкерів та хомутів.

Будівельні риштування: Ваші обов'язки як клієнта

Як правило, монтажник риштувань має необхідні знання, щоб визначити, чи встановлені риштування правильно і з кріпленням до фасаду. Тому клієнт радо передає йому відповідальність за монтаж риштувань. Але якщо на будівельних риштуваннях очевидне джерело ризику, будівельник та майстри також повинні це помітити та забезпечити усунення дефекту.

Як ми, виробники риштувань, забезпечуємо безпеку на будівельному майданчику

Кріплення будівельних риштувань

Ми не йдемо на компроміси, коли справа стосується безпеки праці. Пріоритет - дотримання всіх рекомендацій щодо правильного монтажу будівельних риштувань. Зрозуміло, сюди також входить професійне кріплення будівельних риштувань.

Для закріплення будівельних риштувань застосовують скоби (кріплення до стіни), поворотні та неповоротні хомути. Використовуючи хомути, виконується затискання кріплення (скоби), а кріплення за допомогою гака зачіпляється за анкер (німецькою анкер - це якір). Анкер має бути вкручений у стіну будівлі. Кріплення риштування повинні закріплюватися вздовж фасаду в шаховому порядку, через одну стійку, але з обов'язковою фіксацією крайніх рам. Неповоротні хомути застосовують для фіксації перпендикулярних труб, поворотні - для діагоналей зі стійками.

Компанія VIRASTAR є експертом у галузі будівельних риштуваньв. Ми виготовляємо будівельні конструкції відповідно до вимог ДСТУ, стежимо за якістю у процесі виробництва.

Наша продукція для доступу на висоту має сертифікати відповідності, в нас є багаторічний успішний досвід постачання будівельним компаніям риштувань, вишок-тур, опалубки, стрем'янок та драбин, що свідчить про надійність конструкцій, які ми випускаємо. 

Ми готові надати Вам надійну продукцію за вигідними цінами. Зв'яжіться з нами, якщо Вам потрібний безкоштовний розрахунок риштувань!

Також Вам може бути цікавий Блог Риштування – корінням з давнини.

Підписка на новини