• 10 травня 2024
  • 52
Рамні риштування – як правильно їх зберігати?
Рамні риштування – як правильно їх зберігати?

Щоб будівельні риштування довго служили, їх слід правильно зберігати. Насамперед слід потурбуватися про наявність організованого майданчика для зберігання. Таке місце дозволить впорядковано зберігати деталі риштувань, простіше їх шукати, не піддавати передчасному руйнуванню, вузли будуть у наявності, і Ви зможете скористатися ними, коли буде потрібно.

Перед зберіганням почистіть та огляньте деталі риштувань

Огляньте деталі риштувань на наявність бруду, лакофарбових матеріалів, сміття. Видаліть забруднення, тому що вони завадять Вам побачити можливі ушкодження зварних швів, зношування окремих частин, тріщини, поломки, наявність корозії. Якщо Ви виявили пошкоджений елемент риштувань, його потрібно замінити. Не відкладайте це потім, Ви можете забути і знову використовувати пошкоджений елемент, що небезпечно. Очищення та перевірка елементів риштувань на наявність пошкоджень – це крок до безпечної роботи, а також до запобігання поломці інших деталей.

Систематизація та маркування елементів риштувань

Якщо на складі елементи риштувань безладно навалені, то знайти потрібну деталь дуже проблематично, це забирає час і нерви. Коли деталі зберігаються впорядковано, підписані стелажі, Ви легко і швидко знайдете необхідний елемент. Окремо покладіть рами, настили, стяжки, так Ви збережете деталі рівними і легко знайдете їх, коли знову збиратимете будівельні риштування.

Сухе місце зберігання – оптимальне для будівельних риштувань

Дерев'яні настили, сталеві деталі рамних риштувань небажано зберігати у вологих приміщеннях, оскільки такі умови можуть спровокувати появу корозії та руйнування металу. Коли рамні риштування намочив дощ, і вони висохли – це один випадок. І зовсім інша справа, якщо риштування постійно перебувають в умовах високої вологості та вогкості. Найкраще для зберігання риштувань підійде крите приміщення, але, як альтернатива, можна накривати елементи риштувань чохлами, коли вони знаходяться на зберіганні. Так Ви зможете захистити деталі від дощу та вологи, якщо немає вільного приміщення для зберігання риштувань.

Складайте деталі впорядковано та закріплюйте їх

Нерідко після доставки будівельних риштувань на склад немає бажання чи часу акуратно складати елементи. Зрозуміло, сталь витримує удари та падіння, але грубе розвантаження риштувань із транспортувального авто може призвести до деформації та інших пошкоджень вузлів будівельних риштувань. Класти деталі риштувань для зберігання слід так, щоб вони не падали і не гнулися. Сортуйте вузли по типу, не кладіть важкі рами на довгі тонкі горизонталі, щоб вони не деформувалися. Акуратно поклавши елементи риштувань на зберігання, Ви знайдете їх цілими наступного будівельного сезону.

Використовуйте піддони

Найкраще поставити на підлогу дерев'яні піддони, а на них покласти деталі вузлів. Так металеві частини будуть зберігатися в чистоті та сухості. Якщо є стелажі, на них теж зручно зберігати негроміздкі частини риштувань. За потреби можна підписати, що саме і в якій кількості лежить на полиці стелажу.

Також читайте блог «Як попередити несанкціонований доступ до Ваших риштувань».

Підписка на новини