• 3 квітня 2024
  • 147
Як попередити несанкціонований доступ до Ваших риштувань
Як попередити несанкціонований доступ до Ваших риштувань

Розташовані в центрі міста будівельні риштування можуть привернути до себе сторонніх людей. Діти можуть подумати, що це ігровий майданчик для лазіння, волоцюги – спробувати переночувати на помостах, злодії – вкрасти металеві вузли, а вандали – поламати конструкцію.

Щоб нічого цього не трапилося, щоб будівельні риштування залишилися стояти, як раніше, а люди не отримали травм, потрібно подбати про те, щоб запобігти несанкціонованому доступу до риштувань. Причому бажано обмежити доступ сторонніх і тоді, коли робітників немає на риштуваннях, і тоді, коли вони є, але зайняті роботою і не можуть бачити, що хтось із сторонніх намагається піднятися на риштування.

Як запобігти несанкціонованому доступу до риштувань?

Спочатку оцініть обстановку:

  • де будуть розташовані будівельні риштування – у доступному громадському місці або на окремому обгородженому будмайданчику;
  • у які дні на риштуваннях буде зупинено роботи (вихідні, свята, несприятливий сезон);
  • скільки місць підйому на перший ярус доступно із землі.

Огородіть будмайданчик по всьому периметру

Встановіть паркан або іншу огорожу навколо зони риштувань. Там, де огорожа контактує з будівлею, переконайтеся, що немає щілин, якими міг би проникнути сторонній.

Після зміни прибирайте сходи

Якщо підйом на яруси відбувається окремими сходами, знімайте їх і ховайте в кінці робочого дня. Зберігайте драбини доступу в надійному місці або міцно закріплюйте її навісними замками з обох боків, щоб не можна було взяти стороннім.

Встановіть камеру спостереження

Щоб доглядати за будмайданчиком у неробочий час, встановіть відеоспостереження за об'єктом. Черговий зможе, сидячи за монітором, стежити за доступом на будмайданчик.

Охоронець чи сторож

Якщо на будівельному майданчику залишається інструмент та матеріали, доцільно організувати позмінну роботу сторожа чи охоронця, який перебував би безпосередньо на об'єкті.

Ці рекомендації допоможуть Вам не допустити сторонніх на будівельні риштування.

Якщо Вам потрібні будівельні риштування, телефонуйте нам або пишіть. 

Компанія VIRASTAR випускає сертифіковані будівельні риштування рамного, ригельного та клино-хомутового типу.

Також читайте Блог «Переваги рамних будівельних риштувань».

Підписка на новини