• 6 травня 2024
  • 66
Сталева вишка-тура проти алюмінієвої
Сталева вишка-тура проти алюмінієвої

Одна половина будівельників обирає алюмінієві вишки-тури, а інша обирає сталеві. Хто правий у цій суперечці? Яким вишкам віддати перевагу у власному проекті?

Ті, хто хоч раз піднімався на вишку-туру, підтвердять, що працювати на широкому майданчику вишки зручніше, ніж на драбині. Однак, у такому разі виникає питання: яку вишку-туру вибрати – алюмінієву чи сталеву?

Плюси вишки тури з алюмінію

  • Алюміній легше сталі, тому Вам буде легше носити деталі (якщо, звичайно, Ви не братимете в руки забагато вантажу – в цьому випадку вага окремих деталей не відіграє великої ролі).

  • Відсутність корозії алюмінієвих сплавів зумовлена природним утворенням на поверхні шару оксиду алюмінію, який виконує захисну функцію.
  • Довговічність при мінімальному обслуговуванні також обумовлена особливостями матеріалу. Алюмінієві деталі не вимагають періодичного підфарбовування, як у випадку зі сталевими вузлами, коли вишка служить вже багато років. Можливість використання у вологому, сирому кліматі, коли сталеві конструкції можуть іржавіти.

Переваги сталевої вишки-тури

  • Витримує велике навантаження на настил.

На 1 метр квадратний робочого помосту можна покласти до 200 кг вантажу. Це може бути будівельний матеріал, фарба, облицювальний матеріал, інструменти, обладнання тощо. На великому помості вишки-тури площею 2,0х2,0 м, наприклад, Вірастар ПРОФІ, можуть одночасно перебувати двоє робітників. Сталь має досить високу міцність, тому на такій вишці-турі можна виконувати як ремонтні, так і кладочні роботи.

  • Висока стійкість завдяки великій вазі.

При поривах налітаючого вітру, вишка не буде сильно хитатися, особливо, якщо вона укріплена стабілізаторами. Вишки-тури з 4 та більше секціями обов'язково потрібно оснащувати косими стабілізаторами.

  • Прийнятна вартість

Незважаючи на те, що алюміній – найпоширеніший метал у земній корі, вироби з нього коштують дорожче. Це пов'язано з труднощами виробництва алюмінію. Його не можна отримати шляхом плавлення руди, як з іншими металами. Для виробництва алюмінію застосовують електроліз, який потребує великої витрати електроенергії. Чорні ж метали виготовляються з меншими витратами, тому сталеві вироби коштують менше. Прийнятна вартість сталевих вишок-тур є істотною перевагою. Коли доводиться економити і рахувати всі вкладення, будівельні вишки-тури зі сталі - це оптимальний варіант для будівельних, ремонтних, фасадних, кладочних, реставраційних робіт. 

Крім того, вишки-тури можна використовувати як усередині будівлі, так і зовні. Просте складання та розбирання дозволяє користуватися висотним обладнанням навіть будівельникам, які не мають спеціальної освіти. Пофарбовані в різні кольори вузли та чітка послідовність дій, розписана в інструкції зі складання, дозволяють безпомилково змонтувати вишку-туру, не залишаючи на землі зайвих деталей.

Якщо Ви хочете дізнатися про можливі знижки на сталеві вишки-тури виробництва України, телефонуйте нам! У нас щомісяця є знижки на продукцію, у тому числі на вишки-тури Virastar.

Пропонуємо Вам почитати Блог «Як визначити розміри вишки-тури?».

Підписка на новини