• 17 квітня 2024
  • 95
Як визначити розміри вишки-тури?
Як визначити розміри вишки-тури?

Якщо Ви будівельник, монтажник або фахівець іншої професії, то вишка тура – це надзвичайно важливе обладнання. Адже висотні роботи зручніше та безпечніше виконувати, стоячи на великому робочому майданчику, ніж на поперечках драбини. Вишки-тури стійкі, міцні, надають широкий майданчик для роботи, мають висоту більше, ніж у сходів.

Як вибрати висоту вишки-тури?

Якщо Ви раніше не збирали вишку-туру, у Вас її не було, то ознайомтеся з рекомендаціями, як вибрати вишку-туру.

  • Огляньте робочий майданчик

Насамперед прийдіть на об'єкт, огляньте місце майбутньої роботи. Подивіться вниз, підлога або інша поверхня повинна бути рівною, міцною, щоб витримати вагу вишки-тури з матеріалами та інструментами. Заберіть предмети, що заважають, очистіть поверхню від забруднень. На нерівній підлозі вишка може бути нестійка, є ризик крену та падіння. М'яка поверхня також не підходить, оскільки вона може просісти і сталева конструкція нахилиться та впаде.

Якщо робота чекає на відкритому повітрі, озирніться – чи не заважають дроти зведенню вишки, чи є рівний твердий майданчик під вишку. Дізнайтеся прогноз погоди: у негоду, дощ, сніг та сильний вітер працювати на висоті небезпечно!

  • Визначте, на якій висоті вестимете роботу

Настил вишки-тури можна ставити на будь-якій поперечці. Визначте максимальний рівень, де потрібно виконувати роботи. Якщо це приміщення, то дізнайтеся висоту стелі. Якщо роботи на вулиці, визначте, на якій висоті доведеться діяти.

Вишка тура може збільшуватися у висоту. Проміжні секції можна додавати або знімати. Для цього не потрібний інструмент, деталі кріпляться «труба у трубу» або прапорцевими замками.

Вишки тури великої висоти обов'язково слід зміцнювати бічними розкосими стабілізаторами. Так конструкція стане стійкішою, і Ви будете впевнені, що працюєте в безпеці.

  • Кількість працівників

Якщо Ви самостійно виконуватимете висотні роботи, Вам підійде вишка-тура з невеликим настилом, наприклад Virastar КОМПАКТ. Якщо працюватиме команда з 2 осіб, вибирайте вишку туру з великим помостом, наприклад, Вірастар ПРОФІ 2х2 м.

  • Монтаж вишки-тури

Визначившись з висотою та площею вишки-тури, Ви можете встановлювати конструкцію. Цей процес пройде швидше, якщо буде залучено більше робочих рук. Почніть із нижніх баз із колесами, нарощуючи бічні секції з двох боків. Використовуйте всі елементи, як зазначено в інструкції зі складання. Якщо випадково щось пропустили, розберіть і зберіть правильно, щоб у Вас після монтажу не залишилося зайвих деталей. Усі вузли потрібні для міцності вишки тури.

Домкратами відрегулюйте положення вишки-тури, щоб зробити її максимально стійкою.

Вишка-тура – це мобільні пересувні будівельні риштування з робочим майданчиком, значною висотою, огорожами. Якщо фронт робіт охоплює не весь фасад будівлі або не всю стіну, то краще використовувати вишки-тури. Всі вишки тури Вірастар виготовляють зі сталі, за винятком вишки VIRASTAR Profitec, у якої каркас настилу зроблений з алюмінію. Всі інші вишки-тури Virastar мають сталеву раму під настил.

Кожна вишка тура купити яку можна за 1 клік на нашому сайті, має гарантію 1 рік. У комплект входить паспорт та інструкція з експлуатації.

Зателефонуйте нам, якщо потрібно щось дізнатися про характеристики вишки-тури, про знижки або вигідну доставку!

Якщо у Вас є час, почитайте наш Блог «Драбина чи вишка-тури – що вибрати для роботи?».

Підписка на новини