• 26 березня 2024
  • 108
Які вишки-тури підходять для ремонту шкіл?
Які вишки-тури підходять для ремонту шкіл?

Кожна школа щорічно проводить ремонт під час літніх канікул, коли діти не навчаються. У деяких школах фарбують парти, у деяких – стіни, в інших – ремонтують спортивні та актові зали.

Ремонт може бути:

  • Косметичним (фарбування стін і підлоги, переклеювання шпалер, побілка стелі);
  • Капітальним (штукатурка стін з наступним фарбуванням, заміна вікон, укладання лінолеуму, прокладка дротів електромережі для освітлення);
  • Люкс (індивідуальний план-проект, створення унікальних за дизайном приміщень).

Для ремонту стін і стелі знадобиться обладнання для доступу на висоту.

Якщо школа потребує ремонту лише стін у коридорі або класних кімнатах, підійдуть підмості VIRASTAR Мобі або Майстер. Їх також можна встановлювати на сходових маршах, щоб пофарбувати стіни та стелю ще й там. Підмості Мобі 280 підійдуть для приміщень з висотою стелі 3,5 м. Підмості Майстер 300 можна застосовувати для висоти стелі 3 м.

Альтернативою підмостям може стати вишка-тура VIRASTAR FORWARD 1+1, яка має настил 2х0,6 м, висоту 2,6 м і чудово стає  у вузьких проходах і коридорах.

Для ремонту спортивної зали (ремонт стін і стелі, фарбування, заміна ламп) підійде вишка-тура VIRASTAR ОПТИМА з площею помосту 1,2х2 м. Для спортивної зали висотою 6 м можна обрати вишку ОПТИМА 3+1. Її робоча висота – до 6,1 м, а загальна висота 5,1 м. Висоту вишки можна регулювати від 2,7 м до 20,7 м методом надбудови проміжних секцій. Настил встановлюється на потрібній висоті на бокових поперечках. Вишка може бути використана не лише для внутрішнього, але й для зовнішнього ремонту.

Виконавши ремонт на одній ділянці, вишку-туру можна пересунути на інше місце, це відмінність вишки-тури від будівельного риштування, яке не має колес та не може вільно пересуватися. Але переміщувати висотне обладнання можна лише тоді, коли всі працівники спустилися з нього.

У випадку, коли треба ремонтувати приміщення з перепадами висоти, наприклад, актова зала зі сценою, сходи – зручно використовувати вишку-туру КОМПАКТ. Вона може дооснащуватися комплектом для сходів (додаткова нижня рама зі стяжками і п’ятами). Висота вишки-тури КОМПАКТ – від 2,6 м до 7,4 м. Вибір треба робити, виходячи з висоти приміщень школи, де робитиметься ремонт.

Чи доцільно витрачатися на вишку-туру, коли ще треба купувати матеріали?

Враховуючи те, що у школах періодично проводяться ремонти, висотне обладнання ще обов’язково знадобиться. І наступного року не доведеться шукати, де позичити драбину, щоб пофарбувати стіни, бо у Вас вже буде вишка-тура для ремонту школи.

Вишка-тура легко складається і розбирається, секції штабелюються. Поверхня захищена від корозії порошковим фарбуванням. Кожна сталева вишка тура купити яку Ви можете зараз зі знижкою, має гарантію від виробника 1 рік.

Якщо школа частково зруйнована з пошкодженням стін, стелі і підлоги, потрібно відновлювальне будівництво, і знадобиться інші будівельна техніка і обладнання, таке, як опалубка, візки, риштування, бетонозмішувач тощо.

Пропонуємо прочитати статтю «Реконструкція будинку: звертайтеся до надійних фахівців із будівельних риштувань».

Підписка на новини