• 28 березня 2024
  • 125
Переваги алюмінію як матеріалу для виробництва стрем’янок
Переваги алюмінію як матеріалу для виробництва стрем’янок

Серед безлічі матеріалів виробники драбин і стрем’янок вибирають найчастіше алюміній. Чому саме його використовують для масового випуску засобів доступу на висоту? Які ще матеріали застосовують для виготовлення стрем’янок?

Стрем’янки з дерева

Дерев'яні стрем’янки мають особливість – не проводять електричний струм, тому їхнє застосування електриками дуже розумне. Але якщо робота не пов'язана з електрикою, то відчутним мінусом є те, що дерев'яні драбини важчі, ніж алюмінієві, до того ж не можуть зберігатися в сирому місці.

Сталеві стрем’янки

Завдяки своїй вазі стрем’янки із сталі стійкі, не прогинаються під вагою людини. Вони коштують дешевше, ніж алюмінієві. Але при цьому мають деякі недоліки - їхня поверхня обов'язково повинна бути захищена лакофарбовим або гальванічним покриттям, щоб не з'являлася іржа. При перенесенні сталевої стрем’янки ви зрозумієте, що вона важча, ніж алюмінієва з такою ж кількістю сходинок.

Стрем’янки з фібергласу

Яскраві різнокольорові стрем’янки з особливого матеріалу – скловолокна – відразу впадають у вічі. Це недешеві стрем’янки, бо виробництво матеріалу досить трудомістке. Серед матеріалів для драбин фіберглас - наймолодший матеріал. Він має діелектричні властивості, не тріскається під впливом різниці температур, може мати різні кольори. Однак, з недоліків - велика вага в порівнянні з алюмінієвими стрем’янками і чимала ціна.

Стрем’янки алюмінієві

Міцність алюмінієвих сплавів, з яких виготовляють стрем’янки, досить висока. Популярний сплав для виробництва драбин - 6063 або його аналог АД31, має оптимальні характеристики, щоб робити з нього драбини різних видів:

  • висока оброблюваність,
  • твердість на рівні 73 НВ,
  • достатня міцність близько 200 МПа,
  • корозійна стійкість.

Алюмінієві стрем’янки легші за інші, їх поверхня не руйнується від корозії завдяки захисному природному шару з оксиду алюмінію, ціни на алюмінієві стрем’янки цілком прийнятні через широке поширення цього елемента в природі. Крім того при попаданні іскор алюмінієва стрем’янка не постраждає, як дерев'яна. На відміну від сталевої драбини, алюмінієва - немагнітна, що може мати значення при роботі в лабораторіях з електромагнітними вимірами.

Вище ми виклали те, що шляхом досвіду давно підтверджено виробниками стрем’янок – найпоширенішим матеріалом для виробництва драбин-стрем’янок є алюміній.

На нашому сайті Ви знайдете алюмінієві односторонні та двосторонні стрем’янки з числом сходинок від 2 до 8.

Зателефонуйте нам, щоб ми допомогли Вам визначити оптимальну висоту стрем’янки для виконання Вашої роботи.

У нашому блозі є цікава стаття «10 професій, де застосовують стрем’янки», яку ми радимо Вам почитати.

Підписка на новини